Aanmelden

Aanmelden voor een behandeling doe je via het contactformulier. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. Je huisarts kan naar mij verwijzen via Zorgdomein of je neemt de verwijzing zelf mee bij de intake.

Intake

De intake gebruiken we om elkaar te leren kennen en te bepalen of we de juiste persoon zijn voor elkaar. We verkennen wat jouw situatie en achtergrond is en wat je zou willen bereiken met de behandeling. Ook bespreken we met welke regelmaat we elkaar spreken en in welke vorm. Dit kan in de praktijk in Mijdrecht zijn, maar we kunnen ook samen wandelen als je dit prettiger vindt.

Behandeling

In de behandeling combineer ik graag verschillende therapievormen, zoals EMDR, CGT, ACT en schematherapie. We verkennen samen wat op dit moment het beste past bij jou. We staan regelmatig stil bij wat je al hebt bereikt en wat je nog nodig hebt. Tijdens de afronding bespreken we ook wat voor jou van belang is om te zorgen dat het goed met je blijft gaan.

CGT

Cognitieve gedragstherapie (CGT) richt zich op de samenhang tussen gedrag, gedachten en emoties. We verkennen de invloed van je gedachten op je gevoel. Welke negatieve gedachten heb je en kloppen deze wel?

Daarnaast kijken we naar de invloed van je gedrag op hoe je je voelt. Als je bijvoorbeeld geneigd bent om spannende situaties uit de weg te gaan, dan wordt je angst eerder versterkt dan verminderd. Door middel van oefeningen leer je dit te doorbreken.

Hier kun je meer lezen over CGT.

ACT

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) helpt je om je gedachten en emoties te accepteren, in plaats van te proberen ze uit de weg te gaan. Naast ‘acceptatie’ richt ACT zich ook op ‘commitment’: nagaan wat voor jou echt belangrijk is en leren van daaruit te leven.

Hier kun je meer lezen over ACT.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) helpt ingrijpende gebeurtenissen te verwerken. Je haalt de traumatische gebeurtenis voor de geest en tegelijkertijd krijg je afleidende prikkels. Je volgt met je ogen een lichtbalk en/of hoort via een koptelefoon een signaal. De herinnering wordt hierdoor minder beladen. Het is heel effectief in het neutraliseren van trauma’s, maar kan ook worden toegepast bij bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld en angsten of fobieën.

Hier kun je meer lezen over EMDR.

Ik ben EMDR Europe Practitioner en aangesloten bij de VEN.

AFT

Soms zijn gevoelens of emoties zo overweldigend dat je ze liever uit de weg gaat, maar op de lange termijn zorgt dit juist voor problemen. Affectfobie therapie (AFT) helpt je om je angst voor gevoelens te overwinnen en ze op een gezonde manier te uiten.

OT

Oplossingsgerichte therapie (OT) richt zich niet op je probleem, maar op wat je ervoor in de plaats wilt. Wat gaat er al goed, waar wil je naartoe en wat heb je daarvoor nodig?

Schematherapie

De omgeving waarin je opgroeide en de opvoeding die je kreeg, heeft mede bepaald welke patronen je eigen hebt gemaakt in je jeugd. Schematherapie helpt je deze patronen te veranderen.

Ik ben aangesloten bij beroepsverenigingen het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de Vereniging EMDR Nederland (VEN).